Nokta Kaynak | Şahsan Metal
[ punta kaynak ]

Son Teknoloji Ekipmanımızı Yüksek Kaliteli Ürünler İçin Kullanıyoruz

Punta kaynak noktalama kaynak işlemi olarak ‘da bilinmektedir. Elektrik akımı ve akıma gelen direnç ile elde edilen ısı iki metal cismin birleşim kısımlarında kaynaklama işlemi işini görür. Bu tür elektrikli direnç kaynağıdır.

Bu işlem türünde iki farklı metal levha ya da cismin birbirlerine punta kaynak yöntemi ile kaynaklanmasında direnç ve ısı türevi kullanılmaktadır. Birbirlerine kenetlenmeleri için iki levhanın ya da cismin buluşma noktasına, nokta nokta ısı ve direnç aynı anda uygulanır, bu uygulama iki şekilli bakır alaşımlı elektrotlar kullanır. Sağlamlık ve yöntem olarak en sık kullanılan yöntemlerden biridir. 

Punta kaynak kendi içerisinde büyük verimlilik içermektedir. Genel olarak 0.5 ya da 3 mm kalınlıklarda metal levhaları rahatlıkla kaynaklar ve bu yöntem için bu rakamlar işin sıkıntısız yapıldığı rakamlardır. Yine başka bir tercih önceliği olma sebebi ise farklı metal cisimlerin anlık zamanlarda direnç ve ısıya maruz kalması, peki bunun önemi nedir? Önemi şudur; metal cisim fazla ısıya yüksek süre maruz kalır ise erimeye başlar ve cisimde şekil bozukluğuna hatta kaynaklama kısmında dökülmelere sebep olabilir bunun önüne ise süre ve pratiklik ile geçilmiş. Tam olarak 100 ila 100 milisaniye arasında ısı ve direnç uygulanır ve kaynak işlemi bitmiş olur. Punta kaynak işleminde elektrotların uyguladığı basınç ve ısı ile süre paralel işler her ikisi de oldukça hızlı ve anlıktır.

85

TİG, MİG, MAG KAYNAK

 Kullanımda bir sarf malzeme olan tungsten elektrot ark üreterek iş parçası üzerinde kaynak operasyonu meydana getirir.

75

GAZ-ALTI KAYNAK

Kaynak için gerekli ısının, tükenen bir elektrot ile iş parçası arasında oluşan ark sayesinde ortaya çıktığı bir ark kaynak yöntemidir.

85

Punta Kaynak

Elektrik akımı ve akıma gelen direnç ile elde edilen ısı iki metal cismin birleşim kısımlarında kaynaklama işlemi işini görür.

[ BÜYÜK, KÜÇÜK İŞ YOK ]

Her Müşteri Önceliğimizdir.